Friss topikok

Utolsó kommentek

A Momentán Társulat blogja

A Momentán Társulat tagjai: Boldoghy Borbála, Bódy Gergely, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi éééés a zongoránál: Pirisi Laci.

Linkblog

Momentán Nyaralás a kísérletek partjain

2008.09.02. 17:21 Kiskovács Attila

Rövid számvetés  akciócsoportjaink bevetéséről.

A társulat nyáron (az) intenzíven volt: nyári publikus előadások: Repeta Sarok, Lánchíd, Mesterségek Ünnepe, Magyarlak és -föld (!). És az oktatás (= játék jófej emberekkel = kreatívturbó, személyiségcsiki-simi, kommunikációs-masszír, csapatturmix, agytekervényfitness)

Vonjunk gyököt: A Momentánnak 4 különböző tábort és 2 workshopot sikerült véghez vinnie a résztvevőknagyonaktívrészvételével. Számításaim szerint 107 fő. (Mi csak tízen vagyunk, remélem nem fognak össze...). Korosztály 5-58 év.

 

 

 

 

 

 

 

 

A közös pont: végigjátszottuk a napokat improvizációs és kreatív játékokkal, helyenként viziomanuális gyöngyszemekkel és musicoterepautákkal - és mind a 107 ember életben van - köszönjük, mi is jól. Sőt!

Korosztályban és érdeklődésben is elég nagy merítés, és az összegzés az, hogy az improvizációs játékokok egyfajta kulcsot adnak a felszabadultsághoz, őszinteséghez, nyitott és színes kommunikációhoz, a kapcsolat-csapat-teremtéshez. Be is fejezem a szentimentális szakszerűséget. (de ha csak néhány emberhez eljut ez a godnodlatmag, ok).

Nem illesztek be képet, mindenki illessze be a képét a sorok közé (ha van hozzá...)

Élmény volt számunkra is. Inspiráló emberek, jó hangulat, meglepő és nem várt egyéni teljesítmények, működő csapatok. (valaki megemlítette: "ti annyira más emberek vagytok, mint, akik körülvesznek..." (ti: a csoport) Szerintem: ha levetkezzük a rossz reflexeket, ha merünk játszani, akkor más minőségű (és mennyiségű) arcunkat mutatjuk. De ez van, létezik. 

Új célokkal és energiákkal vetjük magunkat a következő év hullámai közé: fel és le - mi sem tudjuk, ki jön velünk 5 perc múlva!  

Attila

1 komment

Címkék: játék kultúra gondolat workshop élmény tábor társulat momentán

A bejegyzés trackback címe:

https://momentan.blog.hu/api/trackback/id/tr69645184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csilla 2008.09.05. 08:38:47

A MOMENTÁN nyaralás turista szemszögből

Attila számvetését alátámasztom a másik oldalról, hozzátéve személyes érzéseimet, amelyek kiváltódtak az 1 hét tábor és az 1 hétvégi workshop alatt, miatt, után, nyomán. Számomra pszichoterápiás kezelés is volt, annak pozitív értelmében. Fölszabadultam a hétköznapok nyomasztó gondjai alól és nemcsak akkor- az alatt a pár pillanat alatt (annak tűnt az egy teljes hét). A jókedv, a játék, az "agytekervényfitness", a játszótársak nyitottsága jótékony energiákkal látott el, ami még most is hat. Naná, hogy ehhez kellett az irányítók, (lásd) MOMENTÁN társulat tagjainak személyes varázsa is. Attila ötletelő, lélek-simogató, az egész táborfolyamot a vállán viselő egyénisége, Kata vizuális inspirációja, Laci zenei útmutatása, Bence sajátos humora, Levi, Bori, Zsuzsi, Balázs(akivel tavaly találkoztam így), Barna, Gergő(akikkel a fiam találkozott így) résztvétele egyaránt.
Elmondhatom, függő lettem. Mindenkinek ilyen függőséget kívánok. Nem egészségtelen. SŐT!!!
Játszani kell. Játszani így jó.

Csilla (Kun)
süti beállítások módosítása