Friss topikok

Utolsó kommentek

A Momentán Társulat blogja

A Momentán Társulat tagjai: Boldoghy Borbála, Bódy Gergely, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi éééés a zongoránál: Pirisi Laci.

Linkblog

U2 3D

2008.04.02. 14:03 Simonyi Balázs

Egy érdekesség: a korai U2 albumok borítóján 2x is feltűnik egy srác. Még ártatlan szemekkel néz a Boy lemezen, majd pár évvel később a War lemezen rémülten-eksztatikusan, felhasadt  kamaszszájjal.














Amúgy meg az UlraViolet (Light my way) c. dalt a remek Szkafander és pillangó c. most futó filmben lehet hallani.

De a lényeg:
Nem szeretnék semmilyen plázamozit reklámozni, de a Westendben most igencsak érdemes megnézni a U2-koncertfilmet térhatásban. Brutális látvány, beszív, beszippant, és kiderül pár dolog a zenekarról.

Anno láttam ezt a Vertigo-turnét 2005-ben Katowicében (mondjuk a Red Hot tavaly ugyanott sokkal jobb volt), de már akkoris kifelészeretőben voltam Bonoékkal, jóllehet az Acthung Baby '92-es lemezüket az egyik valaha készített legjobb cuccnak tartom (szubjektíve, naná).

Kicsit megcsinált, blöffszerű a dél-amerikai állomások koncertjeiből vágott film, az utsó két album kamupop-kamurock számaitól én irtózom, a vallási áhítat is percrepontosan koreografált, a "message" és a "protest" dalokhoz nagy manír van csatolmányként, de mégis egyszerűen beszartam a feelingtől multiplexben.

Szólj hozzá!

Címkék: mozi koncert album u2

A bejegyzés trackback címe:

https://momentan.blog.hu/api/trackback/id/tr11407965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása