Friss topikok

Utolsó kommentek

A Momentán Társulat blogja

A Momentán Társulat tagjai: Boldoghy Borbála, Bódy Gergely, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi éééés a zongoránál: Pirisi Laci.

Linkblog

Simonyi Balázs fotókiállítása az Új Színházban

2008.11.05. 14:48 Simonyi Balázs

Simonyi Balázs (www.simonyibalazs.hu), aki novemberben "A hét fotósa" a MÚOSZ honlapján (http://muosz.hu/gal_archiv.php?page=ahetfotosa) önálló kiállítással jelentkezik a 2008-as budapesti Fotóhónapon

Cím: Panelkapcsolatok 1. - Telepi srácok

Megnyitó időpontja és helye: 
2008. november 8., szombat 18h; Volksbank Galéria - Új Színház (1061 Budapest Paulay Ede u. 35.) 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyitva 2008. november 4-től december 4-ig mindennap 10-18 óra között
 
Megnyitja: 
Szamódy Zsolt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke és Mártha István zeneszerző, az Új Színház igazgatója 

A téma:
A KSH felmérése szerint manapság Magyarországon minden ötödik család lakótelepen él,
ezek egyharmada Budapesten. Lakótelep: sajátos kockavilág, a társadalmon belüli mikrotársadalom utópiája. Egy panelrengetegben minden intézmény (iskolák, boltok, sportpálya, orvosi rendelők stb.) adott egy területen belül. Egyfelől teljes és tökéletes világnak tűnik, másfelől egyhangú, nyomasztó, élhetetlen. A helyek, terek lassan átalakulnak, a panelrehabilitációs program éppen a lakótelepek legó-játék hangulatát tünteti el, és a „lakóparkok” illúzióját adja, sok vakolattal és külsőséggel. Ám végsősorban és furcsamód semmi nem változik: az elköltözés, a fluktuáció alacsony. A lakótelep nem „átmeneti szállás”, hanem stabil „telephely” százezreknek.

Ezt a világot nyomozom már 2004-től dokumentarista eszközökkel. Elsőként a mai ifjúság viselkedés- és létformáit próbáltam feltérképezni. A generációs szakadék feltűnő: manapság teljesen mások a fiatalok mintái, mint 10 vagy 20 évvel ezelőtt, ugyanakkor maguk a tevékenységeik nemigen változtak. Erről mesél a Panelkapcsolatok című vállalkozásom első darabja, a Telepi srácok képsorozat.

Támogatók: OKM, Volksbank, Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), Fotografus.hu,

Fotóhónap 2008, www.fotohonap.hu 

 






 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: fotó panel galéria színház kiállítás telep lakótelep megnyitó srác

A bejegyzés trackback címe:

https://momentan.blog.hu/api/trackback/id/tr4751413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csilla 2008.12.02. 10:54:32

Megnéztem a kiállítást. Jók a fotók. Esztétikájukban, szerkesztettségükben egyaránt. Nekem azért a magány is eszembe jutott róluk. Valóban, a képek alapján, és látom is, ma is azt csinálják a fiatalok, amit az én gyerekkoromban is, csak egyre kevesebben. Egy-egy képen nincs is talán két embernél több. Ez feltűnt számomra. Nem tudom mennyi ebből a szándékos, mennyi a véletlen, de a tendencia ez. 'Sajnos' emlékszem, a 70-es 80-as években több fiatal 'lógott' együtt kint. Manapság nyáron is alig - alig látni kis- és nagykamaszokat kerékpározni, gördeszkázni, focizni, kosarazni . . . és sorolhatnám. Ami leginkább elkeserítő, vidéki városokban még kevesebbet, szinte senkit.
Ugyanaz minden, mint 10 - 20 évvel ezelőtt, de mégse...
süti beállítások módosítása